Punta del Este - Uruguay       uruguay argentinien brasilien chile paraguay spanien portugal italien frankreich usa england deutschland holland polen

leaderboard
160x600
Punta del Este is een van de populairste vakantieoorden van Uruguay op bijna 145 km ten oosten van hoofdstad Montevideo. Het stadje heeft ongeveer 10.000 inwoners.

Uruguay is geen belangrijk toeristisch land, de meeste toeristen komen uit Argentinië om de chique zandstranden van Punta del Este te bezoeken. Ook de steden Montevideo, met zijn aantrekkelijke negentiende-eeuwse architectuur, en het koloniale havenstadje Colonia del Sacramento trekken toeristen. Het oorspronkelijke gedeelte van Colonia staat op de UNESCO-lijst van monumenten van Werelderfgoederen en wordt gekenmerkt door een ongestructureerd stratenplan. In het natuurpark Cabo Polonio komen te midden van massieve zandduinen zeeleeuwkolonies voor.

In het begin van de 19e eeuw was het gebied rond Punta del Este nog een half verlaten streek. Dankzij de ligging op een schiereiland die de wateren van de Río de la Plata en de Atlantische Oceaan van elkaar scheiden, de meer dan 40 km lange prachtige witte stranden en bosgebieden in de omgeving heeft Punta del Este zich ontwikkeld tot een van de meest bekende strandoorden in Zuid-Amerika. Het lokt jaarlijks meer dan honderdduizend toeristen uit binnen– en buitenland. Punta del Este's skyline wordt overheerst door hoge gebouwen. Het beschikt over een zeer degelijke infrastructuur; de stad heeft twee luchthavens en een jachthaven waar bijna 500 schepen kunnen aanleggen, 100 hotels en restaurants, discotheken en vele casino's. De milde belastingen die Uruguay vraagt zorgen er ook voor dat de stad een internationaal financieel centrum is dat beleggers over de hele wereld lokt. Het symbool van de stad is een hand die net boven het zand uitsteekt, op een van de stranden van de stad. De hand staat symbool voor het laatste lichaamsdeel dat van een drenkeling wordt waargenomen als hij aan het verdrinken is. Het symbool is een eerbetoon voor alle mensen die voor de kust van de stad zijn omgekomen op zee. Punta Ballena, dat dichtbij de stad ligt is een uitstekende plek om walvissen van dichtbij te bestuderen, en Isla de los Lobos is de thuishaven van een grote kolonie zeeleeuwen.
160x600
leaderboard